WERKEN AAN EEN ANDERE MORGEN   – Berchem News, juni 2020

Stilaan herneemt het leven na corona. We Moeten wel waakzaam blijven en ons zo goed mogelijk aan de maatregelen houden. Een speciale dank u zeggen we aan de honderdtal inwoners die met Berchem Solidartity meer dan 5000 mondmaskers hebben gemaakt. PS-sp.a+ dankt jullie voor deze solidariteit.  

Terwijl de Cafés en de restaurants heropenen brengen ze weer meer leven in onze straten. We hebben mee besloten om de terrassen uit te breiden om zo voldoende plaats te geven. We steunen nog meer dan ooit onze lokale handelaars.  

Ook de kinderen van de kleuters en de lagere scholen hernamen de lessen en dit tot hun plezier en dat van hun ouders. We danken alle mensen die dit hebben mogelijk gemaakt. Ook deze vakantieperiode bieden we tal van initiatieven aan voor klein en groot zodat iedereen kan genieten van de zomer.  

Maar laten we niet gewoon terug gaan naar de wereld zoals die voordien was. Deze periode benadrukte de absolute noodzaak van kwaliteitsvolle openbare diensten, zeker als het gaat over de toegang tot zorg. We moeten onze diensten aan mensen in precaire situaties versterken. Mensen die slachtoffer zijn van partnergeweld, vereenzamende ouderen, werkloze jongeren, stijgende armoede, migranten in precaire situaties… zoveel taken staan ons te wachten ook in onze gemeente.

Deze periode bewijst ook de noodzaak aan een duurzame samenleving. PS-sp.a+ engageert zich hiervoor.  

Ons samenlevingsproject moet zich baseren op respect, waardigheid, gelijkheid en solidariteit en duurzaamheid. Daaraan moeten we werken in onze wijken.

Omdat iedere inwoner van onze gemeente telt.